צילום׃ דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים
מתכון מעולה מבית היוצר של בני סיידא: קדירת עוף מתקתקה ומתובלת בסגנון אסייתי. בין השוקיים משובצים ערמונים, שסופגים את כל הטעמים ומוסיפים משלהם
בני סיידא | טעים! ובריא, הוצאת מודן
| פורסם 01/02/23
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
רבע כוס שמן
8 שוקיים, ללא העצם הבולטת
1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
3 שיני שום, כתושות
1 כף ג'ינג'ר, מגורר דק
רבע כוס רוטב סויה
חצי כוס יין אדום יבש
2 כפות סוכר חום
מלח
פלפל שחור גרוס
200 גרם ערמונים קלופים בוואקום
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן ומטגנים את שוקי העוף מכל הצדדים עד שישחימו. מעבירים לצלחת.
2 מוסיפים לסיר את הבצל, השום והג'ינג'ר ומטגנים כ-6 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב. מחזירים לסיר את שוקי העוף, מוסיפים את רוטב הסויה והיין, מתבלים בסוכר חום, במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה.
3 מוסיפים את הערמונים ומבשלים יחד כ-20 דקות נוספות ללא מכסה, עד שהעוף מוכן. מגישים חם.
[הערמונים מכילים כ-2% שומן בלבד, הם עשירים בסיבים תזונתיים ובמינרלים חשובים כמו אשלגן ומגנזיום].