צילום׃ קשת, מאסטר שף VIP

סלט אסייתי וכבדים בתאנים

נתקעתם עם תאנים מיובשות מט"ו בשבט ולא יודעים מה לעשות אתן? סלט אסייתי עשיר וכבדים מוקפצים עם דבלים וחמאה הם פתרון לא רע לניקוי המזווה

אבי נוסבאום | מאסטר שף VIP | פורסם 04/03/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסלט:

4 תאנים פרוסות (ניתן להחליף ב-2 פילטים חזה עוף / בשר טחון /סלמון)

2 מלפפונים

2 גזרים

1/4 צרור כוסברה

קולורבי

1/4 בצל סגול

מעט בצל ירוק

לרוטב:

1/4 כוס סויה

מיץ מחצי לימון

כף שמן שומשום

ג'ינג'ר כסנטימטר וחצי טחון

1/2 1 כף גדושות סוכר חום

לכבדים בתאנים:

40 גרם חמאה

250 גרם כבד עוף, חתוך לקוביות גסות

מלח

פלפל

3 תאנים פרוסות דק

3/4 כוס ציר ירקות/מים/יין לבן

1/4 כוס סילאן

בצל ירוק

אופן ההכנה:

כבדים בתאנים (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
כבדים בתאנים |צילום: קשת, מאסטר שף VIP

1 הסלט: במחבת עם מים קרים עד האמצע שמים את התאנים. מביאים לרתיחה ומבשלים 7-8 דקות. מקררים היטב במקרר או בפריזר.

2 מפרקים את התאנים לחתיכות.

3 מרוקנים את המלפפונים מגרעינים. חותכים את כל הירקות לגפרורים.

4 מערבבים את הירקות עם התאנים.

5 הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים.

6 מערבבים את הרוטב עם הסלט בשלבים, טועמים ומתקנים תיבול.

7 ההגשה: מקמטים נייר אפיה מקומט, מפזרים מעל שומשום שחור, מעטרים בעלה כוסברה ומגישים עם צ'ופסטיקס.

8 הכבדים בתאנים: במחבת כבדה שמים חצי מכמות החמאה. מחממים מעט ומטגנים את הכבדים. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את התאנים, 3-4 כפות נוזלים (ציר ירקות, מים, יין לבן) ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את שארית החמאה, מכבים את האש, מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים. מגישים על פירה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.