נודלס עם עוף וירקות בסיר אחד - בתנור!

כמה שאנחנו אוהבים מתכונים בסיר אחד, בלי להסתבך ובלי ללכלך כלים. את המנה הזאת אנחנו מכירים בגרסה המוקפצת שלה, אבל מה לעשות שהיא מחייבת אותנו לעמוד מעל הכיריים חצי שעה לפחות? אז סליחה, אבל לא הפעם

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 20/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

200 גרם אטריות שעועית או נודלס

300 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לרצועות

2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים דקים

1 בצל בינוני, מקולף וחתוך לרצועות דקות

כוס תירס (טרי, קפוא או משימורים)

כוס אפונה ירוקה (כנ"ל)

חצי כפית שמן שומשום

חצי כוס רוטב סויה

רבע כוס רוטב טריאקי

1 כף סילאן

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

כפית שום טרי כתוש

כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

2 כפות חמאת בוטנים

כוס עד כוס ורבע מים רותחים

להגשה:

כוסברה קצוצה

בוטנים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את כל המרכיבים לסיר שמיועד לשימוש בתנור (שימו לב שאין לו ידיות מפלסטיק), ומכסים. אם אין מכסה מתאים, מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום.

3 מכניסים את הסיר לתנור לכחצי שעה. מערבבים הכל יחד ומחזירים לתנור לעוד 30 דקות.

4 מוציאים, מורידים את הכיסוי, מפזרים כוסברה ובוטנים וזוללים.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

כמו מוקפץ, בלי החלק של ההקפצה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
כמו מוקפץ, בלי החלק של ההקפצה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!