מאפה עוף, פטריות ותאנים
מאפה בצק עלים במילוי חזה עוף או פרגית, פטריות ותאנים טריות בשביל האפקט החגיגי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
5 בצלי שאלוט, קצוצים
מעט שמן, לטיגון
500 גרם חזה עוף או פרגית, חתוכים לקוביות
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות, מושרות במים פושרים ל-20 דקות ומסוננות
1 חבילה פטריות פורטובלו, קצוצות גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
4-5 תאנים, חתוכות לקוביות
500 גרם בצק עלים
ביצה טרופה, להברשה
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים העוף ומטגנים עוד 5 דקות להזהבה קלה.
2 מוסיפים את הפטריות, ממשיכים לטגן 4-5 דקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים.
3 מעבירים למסננת ומניחים ל-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 חותכים שלושת-רבעי מהבצק ופורשים על תבנית מלבנית או אינגליש קייק, כך שיישארו שוליים. מסדרים את המילוי, מפזרים את התאנים ומכסים ברבע הבצק הנותר. צובטים את הבצק לסגירה. אם נשארים שוליים מיותרים – חותכים אותם.
5 מורחים בביצה טרופה, ואופים 15 דקות על טורבו ועוד 20 דקות נוספות על מצב רגיל, עד להזהבה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!