צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
עוף בתנור ברוטב שום טרי
השום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית,יפה וטעימה שלגמרי הולכת לככב אצלנו בקרוב
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 25/03/24
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לממרח השום הירוק:
4 גבעולי שום ירוק טרי (החלק הירוק)
צרור פטרוזיליה/כוסברה
כפית מלח
חצי כוס שמן זית
5-6 ירכיים/שוקיים
4 שומרים, פרוסים לרבעים או חצאים
דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
4 ראשי שום, חציים
2 צ׳ילי ירוק טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מכינים את ממרח השום: טוחנים גבעולים של שומים טריים עם חבילת פטרוזליה/כוסברה, מלח ושמן זית.
3 מורחים היטב את נתחי העוף בממרח השום הירוק ומניחים בתבנית. מוסיפים לתבנית את פרוסות הדלעת, השומרים, ראשי השום והצ׳ילי. מתבלים במלח לפי הטעם.
4 מכסים בנייר אפייה ומכניסים לתנור לשעה. כעבור שעה מגבירים חום ל-250 מעלות, מורידים את הנייר וממשיכים לצלות על תכנית גריל עד שהעופות והירקות משחימים.
5 מגישים עם הרוטב שבתחתית התבנית.
לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!