צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

צ'יקן קייב

בואו להיות מסעדה רוסית ליום אחד, ולהגיש את אחת ממנות הדגל הרוסיות האהובות ביותר: קוראים לה צ'יקן קייב, והיא בעצם מעין קציצה מטוגנת של חזה עוף. זה כשר, זה טעים - אז יאללה, עופו על זה

מריה פיסנץ | מסעדת באבא יאגה | פורסם 07/05/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

לעוף:

חזה עוף עם עצם (מבקשים מהקצב, או מפרקים מעוף שלם לבד. שומרים גם את פרוסת הפילה)

כפית מרגרינה בטעם חמאה – קפואה

כפית פטרוזיליה קצוצה

כפית שמיר קצוץ

מלח

פלפל שחור

ביצה טרופה (לציפוי)

קערה שטוחה עם קמח (לציפוי)

קערה שטוחה עם פירורי לחם (לציפוי)

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 משטחים את חזה העוף.

צ'יקן קייב - חזה העוף המשוטח (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חזה העוף המשוטח|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

2 מניחים במרכז החזה את המרגרינה בטעם חמאה, מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומתבלים במלח ופלפל.

צ'יקן קייב - מוסיפים את המרגרינה בטעם חמאה והירק (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ממלאים במרגרינה בטעם חמאה ובירק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

3 סוגרים את העוף מסביב למרגרינה, כך שלא תוכל לזלוג בשעת הטיגון. משתמשים בפילה כמכסה (ראו בתמונות) ומהדקים.

צ'יקן קייב - הסגירה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סוגרים טוב טוב, שלא יישפך כלום|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4 טובלים את העוף בקמח, מעבירים לביצה ומשם לפירורי הלחם. מוודאים שהוא מצופה היטב, ואז טובלים שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם. מעבירים למקפיא לארבע שעות לפחות.

צ'יקן קייב - לקראת טיגון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מכאן למקפיא - ואז למחבת|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5 מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוף משני הצדדים, עד שהוא משחים יפה, 15-20 דקות (חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי, כי אז הקציצה תישרף מבחוץ ותישאר נאה מבפנים). מעבירים לנייר סופג.

* הצעת הגשה: מכינים סלט מתפוחי אדמה, סלק וגזר מבושלים, מלפפון חמוץ ובצל ירוק. מתבלים בשמן קנולה.

המתכון באדיבות מסעדת באבא יאגה, הירקון 12, תל אביב,טלפון: 03-5175179.

>> בשבוע שעבר הסתערנו על פסטה ביתית קיצית ונפלאה