צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako
עוף בגריל שילדים אוהבים
במקום להיקלע לחוסר אונים כשהילדים חוזרים מורעבים בצהריים, הקדימו והכניסו כמה שוקי עוף למשרה הבסיסית הזו, שהופכת אחר כך לרוטב מהאגדות, ותבטיחו לעצמכם ארוחת צהריים שאחריה כולם ילקקו את האצבעות
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 11/07/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
8 שוקיים טריות, עם עור
4 תפוחי אדמה
בצל לבן, חתוך לרבעים
לרוטב:
5 כפות רוטב סויה
רבע כוס קטשופ
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק-חריף
3 כפות דבש
3 שיני שום, קצוצות
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
1 מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. מכניסים את שוקי העוף ומשרים שעתיים.
2 בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך וחותכים לרבעים.
3 מחממים תנור ל-250 מעלות.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
4 מעבירים את השוקיים עם הרוטב לתבנית בינונית. מסדרים ביניהן את תפוחי האדמה והבצל ודואגים שיכוסו גם הם ברוטב.
5 מכסים את התבנית וצולים חצי שעה. מסירים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל וצולים עוד 20 דקות, עד שהעוף שחום ומוכן לגמרי.