צילום׃ אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד
מתכון לתבשיל טעים טעים של עוף, אורז, תפוחי אדמה וירקות - והכל באותו סיר. מתקתקים ארוחת צהריים בדקות, ואוכלים ישר מהסיר
אביב משה | סיפורים מהמטבח
| פורסם 17/10/17
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
בצל גדול, קצוץ
4 שיני שום, חצויות
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
שמן זית, לטיגון
2 ירכי עוף
2 שוקי עוף
3 כוסות מים רותחים
2 וחצי כפיות מלח
מעט כורכום
מעט חוואייג'
מעט פפריקה אדומה
צרור כוסברה (עלים בלבד)
כוס אורז
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר גדול בצל, שום, גזר ותפוחי אדמה. אחרי כמה דקות מוסיפים את העוף, וממשיכים לטגן עד הזהבה.
2 יוצקים את המים לסיר, מתבלים ומוסיפים את עלי הכוסברה. מביאים לרתיחה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהירקות רכים.
3 מוסיפים את האורז לסיר. מערבבים מבלי לפצוע את הירקות ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-20 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים באורז.