כדורי עוף מטוגנים

השבוע נוף מתקתקת לכם מנה נפלאה של כדורי עוף בשמן עמוק, עם פיסטוקים בפנים ורוטב איולי משגע מלמעלה. ככה אנחנו רוצים את הקציצות שלנו מהיום והלאה

נוף עתאמנה אסמעיל | mako אוכל | פורסם 08/03/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לכדורי העוף:

500 גרם עוף טחון

בצל גדול, מגורר וסחוט

גבעול סלרי, קצוץ דק

חצי כפית חרדל

כפית פטרוזיליה יבשה

כפית אבקת שום

כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

ביצה

חצי כוס פיסטוקים קלויים

רבע כוס קמח

כוס פירורי לחם

2 ביצים, טרופות עם רבע כוס מים

שמן לטיגון עמוק

לאיולי זעפרן:

קורט חוטי זעפרן

כף מים חמים

2 חלמונים

3 שיני שום, כתושות

כפית חרדל

300 מ"ל שמן קנולה או תירס (או חצי חצי)

כף מיץ לימון

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 כדורי העוף: מערבבים בקערה את העוף עם הבצל המגורר הסחוט, הסלרי, החרדל, התבלינים והביצה. לשים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקפיא לכ-30 דקות או למקרר ל-3 שעות, להתייצבות.

2 בינתיים מכינים את האיולי: בקערית קטנה משרים את חוטי הזעפרן במים החמים ושומרים בצד. מערבבים את החלמונים יחד עם השום והחרדל במעבד מזון עם להב הפלדה, לקבלת תערובת אחידה ובהירה. מתחילים להזליף להאט את השמן בזמן שהמערבל עובד, עד שמתקבל מיונז אחיד. לקראת הסוף מוסיפים את הזעפרן ביחד עם מי ההשריה ומיץ הלימון, ומתבלים במלח לפי הטעם.

3 מכינים שלוש קערות: באחת שמים את הקמח, בשנייה את פירורי הלחם ובשלישית את הביצים הטרופות.

4 מרטיבים את הידיים ויוצרים מעיסת העוף דיסק קטן. מניחים במרכזו 5-7 פיסטוקים. סוגרים את הדיסק ומגלגלים לצורה של כדור. טובלים את הכדור בקמח ומיד מעבירים לטבילה בביצה ומשם אל פירורי הלחם. ממשיכים כך עם כל הכדורים.

5 מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים (5-7 דקות). מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים חם עם האיולי או עם מיונז רגיל וקטשופ.

>> בשבוע שעבר אפינו כרובית שלמה עם רוטב בשמל

>> והנה משהו מהיר להכין עם התותים שהתעייפו