צילום׃ OlgaMiltsova, Istock

קציצות הודו ברוטב עגבניות

מתכון קל ופשוט שכולם אוהבים, ילדים ומבוגרים כאחד. אם מוותרים על הרוטב אפשר להכין מהקציצות כריכים משודרגים, או למלא בהן ירקות. אם מכינים עם הרוטב - מגישים עם אורז או פסטה

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 22/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 194 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (35 מנות):

1 ק"ג בשר הודו, טחון

4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס

6 בצלים בינוניים, מגוררים גס

20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

4-5 ביצים

1 כף אבקת מרק עוף

חצי כפית פלפל שחור, גרוס

חצי כפית תערובת בהרט

חצי כפית מלח

חצי עד שלושת רבעי כוס פירורי לחם או קמח מצה (או פרוסה וחצי של לחם ששרתה במים ונסחטה היטב)

שמן לטיגון

לרוטב העגבניות:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

6 שיני שום, כתושות

1 עגבנייה, קצוצה דק

3 כפות רסק עגבניות

חצי כפית מלח

רבע כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית סוכר

רבע כפית קינמון

2 וחצי עד 3 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את ההודו הטחון, תפוחי האדמה, הבצל והפטרוזיליה.

2 מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.

>> לאתר של פסקל פרץ רובין

3 מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב.

4 מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום דקה-שתיים, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

5 מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את כדורי ההודו ומביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות. מגישים על פסטה.