צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה
מתכון לארוחה עם עוף ותפוחי אדמה בסגנון אסייתי. רק להוסיף ירקות בצד ולהגיש
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 28/05/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
500 גרם פרגיות, חתוכות לקביות גדולות או רצועות
3 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן שומשום
5 כפות טריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
כף כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מרתיחים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, מסננים. מטגנים אותם בתוך סיר עם מעט שמן זית כ-5 דקות, מעבירים לצלחת.
2 מקפיצים את הפרגיות עם מעט שמן כ-5 דקות (שיקבלו קצת צבע).
3 מוסיפים אל הפרגיות את הבצל הירוק, השום, שמן השומשום, הטריאקי מלח ופלפל, מערבבים ולאחר 5 דקות מוסיפים גם את תפוחי האדמה.
4 מבשלים 15-20 דקות עם מכסה. מי שאוהב יכול לפזר מעט כוסברה מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!