צילום׃ יחסי ציבור, בבל'ה

פפריקש עוף עם בצקניות

מסעדת בבל'ה המיתולגית עושה קאמבק לרגע עם מאכלים מזרח אירופיים קלאסיים, שיוגשו בימים הקרובים במסעדת יוליה בת"א. רגע לפני הם הסכימו לשתף אותנו במתכון לפפריקש שלהם, ולא פחות חשוב - לבצקניות הטעימות למות

דודי שיק ומוטי שוורץ | mako אוכל | פורסם 29/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לפפריקש עוף:

2 קילו כרעיים, מחולקות (בערך 6-7 כרעיים)

8-10 בצלים לבנים בינוניים, חתוכים לקוביות גסות

שמן סויה או שמאלץ

4 יחידות פלפל נהריה, חתוכים לרצועות

כף פלפל שאטה חריף יבש קצוץ (לא חובה)

5 כפות גדושות פפריקה מתוקה (עדיף הונגרית)

3 עגבניות, חתוכות לקוביות

מלח 

5 כוסות מים

250 גרם שמנת חמוצה

לבצקניות:

250 גרם קמח לבן

1 ביצים

10 גרם מלח (כפית וחצי)

250 (כוס ועוד כף) מ"ל מים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפפריקש: מאדים את הבצל ב-2-3 כפות שמן (אם יש שמאלץ אז עדיף) עד שהוא מקבל מעט צבע.

2 מוסיפים את פלפלי הנהריה, הפלפל החריף והפפריקה. מוסיפים את העוף, ומטגנים אותו מכל צדדיו עד ל"סגירה".

3 מוסיפים את העגבניות, המלח והמים, ומבשלים כשעה.

4 מערבבים בכלי נפרד שמנת חמוצה עם שתי כוסות מהרוטב החם. מחזירים את תערובת השמנת לתבשיל, מביאים לרתיחה ומכבים.5. מכינים את הבצקניות: מערבבים את כל המרכיבים בכף עץ בקערה, עד לקבלת בצק דביק. מניחים בצד לכמה דקות.

6 מרתיחים הרבה מים עם מלח בסיר הכי גדול שיש לכם בבית. מעבירים את הבצק דרך מסננת עם חורים עבים ישירות למים הרותחים ומבשלים -15 דקות. מסננים, מעבירים לסיר ומערבבים עם מעט שמן כדי שלא יידבקו.

הכנת בצקניות (צילום: יחסי ציבור, בבל'ה)
הבצקניות, רגע לפני |צילום: יחסי ציבור, בבל'ה

7 להגשה: מוזגים לצלחת עמוקה מעט בצקניות, מעליהן מוזגים את תבשיל הפפריקש, ומגישים.

* מסעדת בבל'ה המיתולוגית, שפעלה בתל אביב עד תחילת שנות האלפיים והגישה אוכל יהודי מזרח אירופי, עושה קאמבק לרגע ומתארחת כבר מהיום ועד ה-2.12 (12:30 עד אחרון הלקוחות) במסעדת יוליה שבנמל תל אביב. במסגרת האירועים יוגשו ביוליה מגוון מנות מתפריט המסעדה הנוסטלגי, שיכינו השפים המקוריים של המקום. בין המנות: קרפלך, עוף פפריקש ובצקניות, רגל קרושה, מרק עוף עם אטריות ובסופי שבוע, כמובן, טשולנט.

יוליה. האנגר 2, נמל תל אביב. 03-546-9777. לא כשר