צילום׃ רחלי קרוט, mako אוכל

חזה עוף בחרדל ודבש

כל אחד צריך מתכון טוב לחזה עוף במרינדה, אז הנה אחד שעובד נהדר. שילוב טעמים מושלם של חרדל, דבש, צ'ילי ותימין, ותוספת מנצחת של ראשי שום בתבנית יוציאו לכם את העוף הכי עסיסי, רך וטעים שיש

רחלי קרוט | mako אוכל | פורסם 06/02/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 575 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 חזות עוף שלמים, נקיים מעצמות

2 כפות חרדל חלק

2-3 כפות דבש

4 כפות שמן זית

חצי כפית צ'ילי גרוס

חצי כפית מלח גס

חצי כפית פלפל שחור גרוס גס

חצי כפית שום טחון

2 ראשי שום

4-6 ענפי תימין

2 לימונים, להגשה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-190 מעלות.

2 מערבבים בקערה חרדל, דבש, שמן זית, צ'ילי, מלח, פלפל ואבקת שום.

3 מניחים את חזה העוף בקערה ומעסים היטב במרינדה. מניחים לו לספוג טעמים במשך 10-15 דקות או כמה שעות במקרר עטוף בניילון נצמד.

4 מרפדים תבנית בגודל 20X30 ס"מ בנייר אפייה ומסדרים את חזות העוף. שופכים מעל את יתרת המרינדה. 

>> לכל מתכוני החג

5 חוצים את ראשי השום ומניחים בצדדים. מפזרים מעל הכל ענפי תימין.

6 צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 30 דקות, או עד שהעוף זהוב. מומלץ לחתוך בחלק העבה של העוף ולהציץ פנימה שהוא לבן ומוכן - ובכל מקרה לא לאפות אותו יותר מדי כדי שלא יתייבש. מגישים עם פלחי לימון.

הערות ושדרוגים

* מומלץ מאוד במהלך האפייה, כל 10 דקות בערך, להרטיב את העוף והשום בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית.

* במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.

* במקום 2 כפות חרדל חלק אפשר להשתמש בכף חרדל חלק וכף חרדל גרגירים, שמוסיף מרקם מיוחד.

* ניתן להכין את העוף כמה שעות לפני ההגשה וכשרוצים להגיש לחמם בתנור, עטוף ברדיד אלומיניום, במשך 10 דקות.

* המיצים שנותרים בתחתית התבנית מאוד טעימים אז אל תזרקו אותם. מומלץ לזלף אותם על העוף בהגשה.