צילום׃ באדיבות הקוסם
השווארמה של הקוסם
זהו, סופית אין שום סיבה לצאת מהבית - אפילו את השווארמה של הקוסם אפשר להכין אצלכם במטבח, עם המתכון המקורי שהוא פרגן לנו, כולל טיפים שיהפכו את השווארמה שלכם למושלמת. אל תודו לנו, פשוט תזמינו אותנו ללאפה
אריאל רוזנטל | הקוסם
| פורסם 01/02/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 כפות מלח
2 כפות כורכום
2 וחצי כפות חוואיג'
כף וחצי בהרט
כף פלפל שחור גרוס
חצי כף כוסברה טחונה
חצי כף הל טחון
חצי כף פלפל שאטה חריף גרוס
כף וחצי כמון
4 ק"ג בשר ירך הודו נקבה, פרוס
חצי ק"ג שומן כבש טחון
150 גרם שומן כבש פרוס
6 כפות ממרח עמבה
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל התבלינים היבשים, ומתבלים את כל חלקי הבשר בתערובת באופן שווה.
2 מתחילים לשפד: משפדים שכבות של בשר הודו. כל 4-3 ס"מ משטחים שכבה של שומן כבש טחון ומעל כל שכבת שומן מורחים שתי כפות עמבה.
3 כשכל הבשר והשומן הטחון משופדים ומהודקים משפדים לסיום את פרוסת שומן הכבש.
4 עם סכין חדה מאוד "מגלחים" את השיפוד לגליל אחיד בצורתו.
טיפים:
- כשאני מכין שווארמה בבית אני לוקח קופסת שימורים רחבה, ומייצב בו את השיפוד. ככה קל יותר לשפד.
- את השכבות יש להדק היטב כדי שלא יתפרקו.
- בשיפוד טוב יהיו כ-3 שכבות של שומן טחון, והעיקרון המנחה הוא שצריך כ-15 אחוז שומן ביחס לכמות הבשר.
- המכשיר שלי עובד על גז, והוא עדיף על מכשיר שהוא חשמלי, אבל גם החשמלי יעשה את העבודה.
- הכי טוב זה לחתוך את השווארמה עם סכין חדה וארוכה, אבל בבית פשוט תנסו את הסכינים שיש לכם עד שתמצאו את זו שעובדת לכם הכי טוב.
- טכניקת השיפוד משתפרת עם הזמן, נשבע.