צילום׃ דניאל לילה, קיקומן

פאד קפאו

קבלו את הגרסה התאילנדית והלא פחות טעימה לבולונז האיטלקי: פרגיות טחונות, אורז לבן וביצת עין מלמעלה, והכל פיקנטי וחריף ונפלא

אורלי פלאי-ברונשטיין | קיקומן | פורסם 11/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

התשובה התאילנדית לבולונז האיטלקי. במקום פסטה - אורז לבן ועליו בשר קצוץ מתובל ומטוגן; במקום הפרמזן - ביצת עין שהחלמון שלה נספג באורז והופך למעין רוטב. בתאילנד החריפות של הפאד קפאו חורכת את הלשון, כדי לרכך את הלהט מוותרים על הפלפל החריף הטרי ומסתפקים בחריפות הרטבים.

מרכיבים (4 מנות):

1 בצל

6 שיני שום

2 פלפל ירוק חריף

2 פלפל אדום חריף

4 כפות שמן (עדיף שמן אורז)

600 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא העצם) טחונים

2 כפות סויה בהירה

1 כף קארי אדום

1 כף קארי ירוק

3 כוסות עלי בזיליקום, כוסברה ונענע קצוצים

4 ביצים

להגשה:

4 כוסות אורז מבושל חם

רוטב דגים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 כותשים בצל, שום ופלפל חריף משני סוגים בעלי ומכתש או במעבד מזון.

2 מחממים ווק עם שמן, מעל להבה גבוהה. מוסיפים את תערובת הבצל, השום והפלפלים ומטגנים תוך ערבוב. לאחר דקה מוסיפים פרגיות ומטגנים 3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים סויה ורוטבי קארי אדום וירוק ומערבבים. מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומורידים מהאש.

3 במקביל מטגנים 4 ביצי עין ומעבירים אורז לקעריות הגשה.

4 מניחים תלולית של פרגיות מטוגנות על האורז ומעליה את ביצת העין. מגישים מיד לצד מעט רוטב דגים.

>> בפעם שעברה הכנו עוף עם פלפלים וקשיו