צילום׃ רונן מנגן
מבשלים לכל השבוע: תבשיל עוף עם קבנוס ועדשים
מתכון שיסדר לכם ארוחת צהריים טעימה ומשביעה לכמה ימים טובים
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 18/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
¼ כוס שמן זית
5 עלי מרווה טריים
8 שוקי עוף נקיות
6 שיני שום חצויות
12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
5 נקניקיות קבנוס חצויות
1 כוס גרגירי חומוס שהושרו במים ללילה ובושלו במשך שעה (או פשוט סנפרוסט)
2 כוסות עדשים חומות שטופות, מושרות במים שעה ומסוננות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שליש כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן במחבת כבדה. כשהוא חם מכניסים פנימה את המרווה, השוקיים, השום והבצלים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות עד שהשוקיים, השום והבצלים משחימים יפה סביב סביב.
2 מוסיפים את הקבנוס, החומוס והעדשים לטיגון קצר של שתי דקות.
3 ממליחים ומפלפלים בעדינות ומוסיפים מים כדי כיסוי.
4 מביאים לרתיחה, מנמיכים, מכסים ומבשלים יחד כחצי שעה.
5 מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים.
>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא?