צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
קציצות עוף עם שיבולת שועל
כנראה הקציצות הבריאות והמזינות ביותר שתוכלו להכין לילדים שלכם, בזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבשיבולת השועל. ועם האפונה ברוטב - אין סיכוי שהם יגידו לא
ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל
| פורסם 04/02/14
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות:
500 גרם עוף טחון
3/4 כוס שיבולת שועל, שהושרתה בכוס וחצי מים למשך רבע שעה
1 בצל, קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 פחית חלב קוקוס או מי קוקוס
כוס מים
כפית כורכום
1/2 כפית כמון
קורט קינמון
מלח
פלפל שחור
כוס אפונה קפואה, שהופשרה במים רותחים
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.
2 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב חלב קוקוס ומים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.
3 יוצרים קציצות מתערובת העוף, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות.
4 מוסיפים את האפונה ומבשלים 5 דקות נוספות.
5 מגישים על אורז מלא.
ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.