צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

חזה הודו צלוי עם חרדל

הוא יותר זול מבקר, והרבה פחות משמין - אז מה דעתכם להניח הערב על השולחן חזה הודו צלוי? עם התיבול הזה - של חרדל, רוטב סויה וכן, גם סוכר חום - אתם הולכים ממש ליהנות. רק עשו טובה, אל תיתנו לו להתייבש

נועה דורון-פנוש | mako אוכל | פורסם 01/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 חזה הודו שלם (פרפר)

1.5 כוסות חרדל (רצוי חרדל דיז'ון)

1/2 כוס סוכר חום

2 כפות שמן זית

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מורחים את חזה ההודו בכל החרדל ומקפידים להכניס חרדל גם בתוך הקפלים של החזה.

3 מניחים את החזה על תבנית, ומפזרים עליו את הסוכר החום.

4 מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומטפטפים על חזה ההודו וסביבו.

5 אופים לא מכוסה 20-30 דקות, מוצאים ופורסים מיד (אחרת הבשר ממשיך להתבשל, ומתייבש).

* כל מנה היא 2-3 פרוסות נדיבות, וכוללת 270 קק"ל.

נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> בשבוע שעבר הכנו אנטיפסטי לעצלנים