צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
חזה הודו צלוי עם חרדל
הוא יותר זול מבקר, והרבה פחות משמין - אז מה דעתכם להניח הערב על השולחן חזה הודו צלוי? עם התיבול הזה - של חרדל, רוטב סויה וכן, גם סוכר חום - אתם הולכים ממש ליהנות. רק עשו טובה, אל תיתנו לו להתייבש
נועה דורון-פנוש | mako אוכל
| פורסם 01/05/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 חזה הודו שלם (פרפר)
1.5 כוסות חרדל (רצוי חרדל דיז'ון)
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות שמן זית
1/3 כוס רוטב סויה
1/3 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מורחים את חזה ההודו בכל החרדל ומקפידים להכניס חרדל גם בתוך הקפלים של החזה.
3 מניחים את החזה על תבנית, ומפזרים עליו את הסוכר החום.
4 מערבבים את שמן הזית, רוטב הסויה ומיץ הלימון ומטפטפים על חזה ההודו וסביבו.
5 אופים לא מכוסה 20-30 דקות, מוצאים ופורסים מיד (אחרת הבשר ממשיך להתבשל, ומתייבש).
* כל מנה היא 2-3 פרוסות נדיבות, וכוללת 270 קק"ל.
נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C