צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר
עוף עם לימון כבוש, הריסה וזיתים
מנה פיקנטית, מהמטבח המרוקאי. מומלץ להגיש על קוסקוס
בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר
| פורסם 15/02/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
שליש כוס שמן זית
5 כרעיים קטנות מעוף טרי
200 גרם זיתים ירוקים, שבורים
4-3 כפות לימון כבוש, חתוך לקוביות
1 כפית גדושה הריסה
3 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
6 שיני שום, פרוסות
2 כפיות פפריקה מרוקאית מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, שיכול להכיל בנוחות את הכרעיים ומטגנים את העוף 4 דקות מכל צד עד שיזהיב.
2 מפזרים מעל את הזיתים, הלימון הכבוש, ההריסה, העגבניות והשום, מתבלים בפפריקה, במלח ופלפל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3 מכסים ומבשלים על אש קטנה שעתיים או יותר, עד שהרוטב סמיך והעוף מתפרק מהעצמות.
4 מגישים על קוסקוס, או עם לחם פרינה מרוקאי.