צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סנדוויץ' חזה עוף ברוטב ברביקיו

בשביל כריך בשרי עסיסי ומטפטף כבר לא צריך לצאת מהבית - אפשר להפשיר חזה עוף ולהכין בצ'יק את הסנדוויץ' ההורס שבתמונה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 03/12/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 לחמניות ארוכות מצופות שומשום או לחמניות המבורגר

500 גרם חזה עוף (2 נתחים בערך), חתוכים לרצועות עבות

6 עלי חסה יפים, חתוכים לרצועות

כפית שמן

לרוטב ברביקיו ביתי:

חצי כוס קטשופ

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

כף חומץ אורז או חומץ אחר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב (לחלופין, אפשר להשתמש ברוטב ברביקיו קנוי): שמים את כל המצרכים בסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 2 דקות. טועמים ובודקים תיבול. שומרים בצד.

2 מחממים מחבת עם השמן. מוסיפים את רצועות חזה העוף ומטגנים כשתי דקות, עד שהן מזהיבות. מערבבים היטב ומוסיפים 5 כפות מרוטב הברביקיו ושתי כפות מים. מטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצפה היטב את כל נתחי העוף.

3 מחלקים את העוף ורצועות החסה בין הלחמניות ומגישים.

* טיפ: כדאי לקלות את הלחמניות מעט בטוסטר אובן או בתנור (בערך 2 דקות בחום של 180 מעלות), שיזהיבו ויהיו פריכות.

* רוצים לקצר תהליכים? השתמשו ברוטב ברביקיו מוכן.

לבלוג של עז תלם

המתכון פורסם לראשונה בשנת 2010