עוף בשום וכוסברה וחלה עגולה
שתי מנות האודישן של אווה: העוף הצהבהב עם הרוטב המגרה והחלה הרכה שעטפה אותו באופן הכי ביתי שאפשר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לעוף:
5 כרעי עוף, מחולקות
2 ראשי שום, מקולפים
2 חבילות כוסברה, קצוצות
מעט לימון כבוש, קצוץ
כפית וחצי כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כף אבקת מרק עוף
מעט זעפרן
מלח לפי הטעם
לחלה:
1 קילו קמח
1 ביצה
חצי כוס שמן
50 גרם שמרים לחים, או שקית שמרית
1 כפית מלח
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
העוף:
1 מכניסים את כל החומרים לסיר שטוח וממלאים מים עד גובה העוף.
2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך.
החלה:
1 שמים את כל החומרים הקערה ומוסיפים מים פושרים עד לקבלת בצק דביק.
2 לשים כ-10 דקות, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 לשים את הבצק שוב ומניחים לעוד חצי שעה של תפיחה.
4 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ויוצרים צמה. מורחים בחלמון טרוף ומפזרים מעט שומשום או גרעיני חמניות.
5 אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות, או עד שהחלה מזהיבה.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!