צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
דפי אורז במילוי ירקות ועוף
עם בורקס של דפי אורז יש רק בעיה אחת, אבל זאת חתיכת בעיה: הם יוצאים צמיגיים רצח, ולבורקס צמיגי כבר יותר קשה לקרוא בורקס. רותם ליברזון פותרת את הבעיה הזו בקלילות מעוררת השתאות, ועל הדרך מפגיזה עם המלית
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 06/03/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
דפי אורז
מעט שמן שומשום, לטיגון
למילוי:
חצי קילו עוף טחון
1 גזר, מגורר
1 בצל, מגורר
4 שיני שום, מגוררות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
3 ענפי סלרי, קצוצים
מלח
פלפל שחור
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, מגורר
4 כפות רוטב סויה
למטבל:
צ'ילי חריף לפי הטעם, פרוס דק
5 כפות רוטב סויה
5 כפות מיץ לימון
מעט כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1 טוחנים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
2 מניחים דף אורז במים לחצי דקה, מוציאים ומניחים על צלחת משומנת. מניחים באמצע כף מהמלית ומקפלים מכל הצדדים לקבלת ריבוע שהמלית שבתוכו שטוחה. ממשיכים כך עד שהמלית נגמרת.
3 מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן שומשום על אש בינונית ומטגנים את הכיסונים משני הצדדים כ-2-3 דקות מכל צד או עד שמשחים והעוף בפנים מבושל לחלוטין. בזכות הטיגון דפי האורז נעשים פריכים ומאבדים מהצמיגיות.
4 מערבבים את חומרי המטבל ומגישים.