צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
תחתיות ארטישוק של סבתא פיפינה
מתכון לתחתיות ארטישוק במילוי פרגיות ברוטב סמיך. מנה שממלאת את הבית בריחות נהדרים
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 29/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לרוטב:
3 בצלים קצוצים
2 יחידות של מקלות סלרי, חתוכים
3 שיני שום קצוצות
1 כף רכז רימונים (לא חובה)
1 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מים חמים
למילוי:
1 חבילה תחתיות ארטישוק קפואות (אני השתמשתי בסנפרוסט)
500 גרם פרגיות טחונות (אפשר גם בשר בקר)
2 שיני שום
2 כפות פטרוזליה קצוצה
3 כפות פרורי לחם
1 ביצה
1/4 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר את הבצל כ-5 דקות על אש בינונית, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הסלרי, השום, רכז הרימונים, התבלינים והמים, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה.
2 מכינים את המילוי לתחתיות הארטישוק: מערבבים את כל חומרי המילוי (למעט התחתיות), ממלאים את התחתיות ומניחים בסיר עם הרוטב.
3 מבשלים 35-40 דקות על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם בעדינות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!