צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות

עוף צלוי בבירה, שחום ופריף, מוגש עם בצלצלים והמון פטריות

עופר בן אור, מסעדת באיירן | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת התבלינים:

כפית תימין
כפית רוזמרין
קליפה מגורדת משני לימונים
כף מלח
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן
250 מ"ל בירת חיטה

לעוף:

עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)
מלח
10 בצלי שאלוט שלמים
מעט שמן, לטיגון
כף סוכר
2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
פטריית פורטובלו אחת גדולה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
קורט אבקת שום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות.

2 קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.

3 ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.

4 מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.

5 כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.

6 אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.

7 אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.

8 לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה