תמונת AVI׃ mako

קערות פולנטה עם נתחי חזה עוף עם ירקות

תבשיל עוף, ירקות ושעועית שחורה, מוגש בתוך קעריות פולנטה. ההומאז' של פאולין לארפה של דליה

פאולין שובל | מאסטר שף | פורסם 07/01/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס קמח תירס

כוס שעועית שחורה

חזה עוף

3 בצלים

2 פלפלים ירוקים (מתוקים)

2 פלפלים אדומים (מתוקים)

2-3 גרגרי פלפל אנגלי

פלפל אדום חריף

פלפל ירוק חריף

חצי כפית זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי כמון

חצי צרור כוסברה

פלפל שחור

מלח

שמן זית

חצי צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1 משרים שעועית שחורה במים במשך הלילה. לאחר ההשריה מסננים, שמים בסיר לחץ, מכסים בשלוש כוסות מים ומבשלים ללא מלח כשעה. (שעתיים בסיר רגיל).

2 מניחים בסיר חזה עוף שלם, פלפל ירוק ואדום (אחד מכל סוג) , שני בצלים, פלפל אנגלי, מלח ופלפל, מכסים במים ומבשלים כשעה.

3 מרתיחים כשתי כוסות מים עם מלח בסיר נפרד, מוסיפים קמח תירס ומבשלים פולנטה (דייסת תירס) סמיכה. כאשר הפולנטה מוכנה, מורידים מהאש, מעבירים לכלי שטוח ויוצקים שכבה של פולנטה בעובי כ-4 ס''מ. נותנים להתקרר. כאשר הפולנטה מתקררת, היא מתקשה למשטח אחיד.

4 במחבת, מחממים שמן זית. חותכים את הבצל והפלפלים הנותרים לפרוסות, ומטגנים ביחד עם השעועית.

5 מוציאים את חזה העוף מהציר. מפוררים בעזרת מזלג לסיבים ומוסיפים לתערובת של הירקות והשעועית. מתבלים לפי טעם, מוסיפים פלפלים חריפים. אם התערובת יבשה מדי, אפשר להוסיף לה נוזלים מציר העוף. מוסיפים כוסברה קצוצה דק, זרעי כוסברה וכמון טחונים.

6 חותכים מהפולנטה בעזרת רינג צורה עגולה. עם רינג אחד, קטן יותר, קורצים עוד עיגול - אך לא עד הסוף. מוציאים את הפולנטה ממרכז העיגול, כדי ליצור צורה של קערית פולנטה.

7 מגישים את התערובת של העוף הירקות והשעועית בתוך קערית הפולנטה. מקשטים עם כוסברה ופטרוזיליה קצוצים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!