צילום׃ אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

סלט עוף ונבטים בסגנון אסייתי

מנה בריאה, טעימה ומשביעה עם רוטב סויה וסילאן - ובלי אף פחמימה. עם כזו מנה, מי בכלל צריך נודלס

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט | פורסם 19/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 גזר
4 גבעולי בצל ירוק
1 חבילה (200 גרם) נבטים סיניים
300 גרם חזה עוף, צלוי ופרוס לרצועות
1/3 כוס שבבי שקדים

משרה לעוף: (מרינדה)

4 כפות רוטב סויה אמיתי או ללא גלוטן
2-3 כפות סילאן
1 שן שום כתושה

לרוטב:

2 כפות ממרח שקדים
4 כפות שמן זית או קנולה
1 חופן עירית, קצוצה
2 שיני שום קטנות, כתושות
2 כפות רוטב סויה אמיתי או ללא גלוטן

אופן ההכנה:

1 אם אין עוף מוכן מראש: בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את העוף בתערובת למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם. צורבים את הנתח במחבת גריל כ-5 דקות מכל צד (או יותר, תלוי בעובי הנתח), עד שהוא מוכן. פורסים לרצועות.

2 חותכים את הגזר לרצועות דקות (גפרורים) ואת גבעולי הבצל לרצועות ארוכות, מעבירים לקערה, מוסיפים את הנבטים ואת רצועות העוף.

3 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים לקערת הסלט ומערבבים.

4 קולים במחבת את שבבי השקדים עד להזהבה ומוסיפים לסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!