צילום׃ ShutterStock

עוף מטוגן ברוטב חמוץ-מתוק

עוף חמוץ-מתוק הוא אחד ממאכלי הרחוב הכי מפורסמים בעולם, אבל אנחנו מצאנו שיטה להפוך אותו למנה ביתית שמכינים בקלי קלות. מה הסוד אתם שואלים? הכל מתחיל ונגמר בריבת תפוזים. נוסטלגיה במיטבה

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 03/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 307 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם חזה או פילה עוף, חתוך לקוביות

2 ביצים

חצי כוס קורנפלור

3 כפות רוטב סויה

4 כפות ריבת תפוזים

מיץ מלימון טרי

חצי כפית שמן שומשום – לא חובה

שומשום לקישוט – לא חובה

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 מכינים את נתחי העוף: טורפים את הביצים בקערה ומכניסים את העוף. שמים את הקורנפלור בקערה.

2 מעבירים את הנתחים אחד אחד מבלילת הביצים לצלחת הקורנפלור ומצפים אותם היטב. אפשר לחזור על הפעולה הזאת פעמיים, כדי ליצור ציפוי עבה וקריספי במיוחד.

3 מחממים במחבת שמן בגובה של בערך חצי מגובה קוביות העוף. מטגנים את העוף משני הצדדים לקבלת גוון זהוב ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה ריבת תפוזים, מיץ לימון, רוטב סויה ושמן שומשום (לא חובה) ומכניסים לדקה למיקרוגל. אפשרות נוספת היא לחמם את מרכיבי הרוטב במחבת על אש נמוכה עד שהרוטב מתחיל לבעבע.

5 מוסיפים את נתחי העוף המטוגנים לרוטב, מצפים אותם היטב מכל הצדדים ומגישים, עם או בלי שומשום.

הערות ושדרוגים:

** לגרסה לא מטוגנת – ותרו על הציפוי וצלו את הנתחים במחבת צלייה עם מעט שמן.

** הרוטב מתאים למגוון מנות כמו כנפיים, פרגיות ונתחי בקר, וטעים גם סתם ככה על אורז לבן.

** לגרסה צמחונית – החליפו את נתחי העוף בקוביות טופו מטוגנות.

** לטעם מעושן הוסיפו לרוטב שתי כפות של רוטב ברביקיו איכותי.

** רוצים להפוך את המנה למוקפץ אסייתי? אל הרוטב הבסיסי אפשר להוסיף ירקות כמו פטריות שמפיניון, רצועות פלפל אדום, רצועות בצל ואפילו קוביות אננס. אם החלטתם לשדרג מומלץ להכין את הרוטב במחבת ולא במיקרוגל.