פסטרמה הודו מתובלת
זה לא ציפוי הדבש והפפריקה וגם לא ציפוי הקפה (נסו בכל פעם אחת משתי האפשרויות) - הסוד האמיתי לחזה הודו צלוי עסיסי וטעים מתחיל בחומרי הגלם המשובחים והטובים ביותר
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מרכיבים (4 מנות):
למשרה:
1 ליטר מים
1/4 כוס (50 גרם) מלח
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
מיץ מ-1/2 לימון
6 עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק, או 2 מנות אספרסו
1/2 חזה הודו נקבה שלם (בערך קילו)
לציפוי דבש ופפריקה:
5 כפות גדושות דבש
1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פלפל שחור גרוס
לציפוי קפה:
2 כפות דבש
5 כפות שמן תירס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פולי קפה גרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את כל חומרי המשרה. אם אתם מכינים את הפסטרמה בציפוי דבש ופפריקה, הוסיפו למשרה את רוטב הצ'ילי. אם ציפוי קפה - את האספרסו. מביאים לרתיחה, מסירים מן האש ומצננים.
2 מניחים את נתח החזה בתוך כלי עמוק ויוצקים מעליו את נוזל המשרה כך שהנתח יהיה מכוסה היטב מכל הצדדים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות, או לפחות לילה שלם.
3 מוציאים את הנתח מהמקרר ומהמשרה לפחות שעה לפני הצלייה, על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר. בינתיים מחממים תנור לחום הגבוה ביותר.
4 לציפוי דבש ופפריקה: מחממים את הדבש והפפריקה בסיר קטן רק עד שיתאחדו במרקם ובצבע. מברישים את הנתח בדבש וזורים עליו את הפלפל השחור. לציפוי קפה: מחממים את הדבש, השמן, הפלפל השחור ופולי הקפה רק עד שיתאחדו במרקם ובצבע. מברישים את הנתח בציפוי הקפה.
5 מניחים את הנתח על גבי רשת תנור ומתחתיה תבנית שתאסוף אליה את הנוזלים המטפטפים. יוצקים 2 כוסות מים רותחים אל התבנית שמתחת ומכניסים לתנור. צולים כ-6 דקות מכל צד, מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות וצולים כ-50 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים כ-20-דקות לפני ההגשה.
6 פורסים דק ומגישים עם חרדל, מלפפונים חמוצים ופרוסות לחם שיפון.
צלמו את מנת העוף שאתם הכי אוהבים, ותוכלו לזכות בפרסים!
סטיילינג: נורית קריב.
ערכים תזונתיים למנה:אנרגיה: 498 קלוריותחלבון: 62 גרםפחמימות: 31 גרםסיבים תזונתיים: 0 גרםשומן: 14 גרםמתוכו שומן רווי: 2 גרםכולסטרול: 155 מ"ג
>> בשבוע שעבר הכנו קדירת שוקי עוף בירקות שורש