צילום׃ לין לוי, mako אוכל

עוף ותפוח אדמה באייר פרייר

עוף ותפוחי אדמה הם ארוחה מושלמת לאמצע שבוע או סוף שבוע, אבל מה עם ארוחת עוף ותפוח אדמה ליחיד? ניסינו להכין באייר פרייר את אחת מארוחות הדגל הישראליות, להלן המסקנות

לין לוי | mako | פורסם 26/02/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

 

לפני הכל: יתרונות וחסרונות: בהכנת עוף באייר פרייר

בהשוואה לכהנה בתנור - אין ספק שההכנה באייר פרייר מהירה הרבה יותר וחוסכת את הזמן בו מחממים מראש את התנור וגם את זמן הצלייה עצמו. במבחן הטעם? הכנה בתנור עדיין מנצחת: הטעמים עצימים יותר והקראסט משמעותי יותר - גם מבחינת העור של העוף וגם מבחינת תפוחי האדמה.  ועדיין - בשביל לסגור פינה לארוחה ב-20 דקות - האייר פרייר עדיין עושה עבודה לא רעה. בשורה התחתונה: הכנת עוף ותפוח אדמה באייר פרייר הוא כמו טיסה בלואו קוסט. זה אפשרי, זה סבבה, זה מהיר ופשוט אבל כמו בלואו קוסט יש חסרונות כשבוחנים את האפשרות לעומקה ומשווים עם עוף שנצלה בתנור ב-70 דקות. 

מרכיבים :

כרע עוף

2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים 

לתיבול:

כפית שמן זית

2 כפות סויה

כף טריאקי

כף חרדל גרגרים

רבע כפית תערובת תיבול קייג'ין (או פפריקה אם אין)

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

עוף באייר פרייר - לפני הכניסה לאייר פרייר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לפניי הצלייה|צילום: לין לוי, mako אוכל

1 מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי תערובת תיבול, מלבד שמן זית.

2 מסדרים את העוף ותפוחי האדמה בתוך מתקן הצלייה של האייר פרייר ומברישים אותם בתערובת התיבול.

3 מכניסים לאייר פרייר וצולים על 200 מעלות למשך 10 דקות.

4 פותחים את האייר פרייר, מברישים את העוף ותפוחי האדמה בשמן זית ומחזירים לצלייה ל-10 דקות נוספת על 160 מעלות.

אחרי הצלייה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
עוף באייר פרייר|צילום: לין לוי, mako אוכל

בתיאבון!