ניקיטוש (חמין טוניסאי)
למי שמתעצל להכין חמין לשבת בצהריים עם ביצים חיטה בשר תפוחי אדמה וכו׳ - הנה מתכון לחמין קליל וטעים
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לניקיטוש (סוג של פתיתים):
(אפשר לקנות קנוי אם מוצאים אם לא אז אפשר להכין)
2 ביצים
כוס וחצי קמח
כף שמן
כפית מלח
למרק:
2 כפות שמן
6 שוקיים
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 גבעולי סלרי חתוכים בגודל 2-3 ס״מ
2 כפות אבקת מרק עוף
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
10 כוסות מים
לקוסקוס:
1 ק״ג קוסקוס בהכנה מהירה
אופן ההכנה:
לניקיטוש:
לעבד לבצק ולמולל באצבעות לפתיתים קטנים
משאירים את הפתיתים על תבנית מרופדת בנייר אפיה לייבוש במשך 12 שעות לפחות מערבבים מדי פעם
למרק:
שוטפים את השוקיי עוף ומניחים בצד
לחתוך את הבצל והסלרי ולהניח בצד
לוקחים סיר גדול ומחממים את השמן ומטגנים את הבצל מערבבים מידי פעם במשך 5 דק׳ שלא ישרף מוסיפים את הסלרי ומערבבים במשך 3 דק׳
מוסיפים את העוף ומטגנים מכל צד במשך דקה
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
מוסיפים את התבלינים ומערבבים מכסים ומבשלים במשך 30 דק׳ מוסיפים את הניקיטוש מכסים ומבשלים עוד 5 דק׳ ומכבים את האש הניקיטוש יגמור להתבשל עם האדים.
להשים על הפלטה רק ביום שבת אם לא הניקיטוש יהיה כמו דייסה ולא כדאי אם חסר מים להוסיף זה אמור להיות כמו מרק.
למזוג בצלחת קוסקוס ומעל את העוף מרק לפי הטעם ופתיתים
בתאבון:)