קציצות עוף עם ירקות
לא קורה הרבה שאנחנו רואים סיר של קציצות עוף ויוצא לנו "וואו". הפעם, עם המתכון מהבלוג "אצלי במטבח", זה קרה גם קרה - ולכן מיהרנו להשיג לכם (ולעצמנו) את המתכון
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות:
1 קילו בשר עוף טחון
2 ביצים
2 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
חצי כפית כמון
חצי כוס קמח
לרוטב:
שמן זית
1 בצל לבן, חתוך גס
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 כרישה, פרוסה עבה
6 שיני שום, קצוצות
2 שומרים, פרוסים דק
3 קישואים, פרוסים עבה
1 כוס אפונה
1 שורש סלרי, חתוך גס
חופן עלי תרד
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית חוואייג' למרק
כפית שטוחה של כורכום (אפשר כורכום טרי)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
2 מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר גדול ושטוח ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
3 מוסיפים בצל ירוק וכרישה, מטגנים עוד דקה ומוסיפים את השום.
4 מוסיפים את יתר המרכיבים ואת התבלינים וממשיכים לטגן עד שהירקות צרובים קלות. מערבבים בכל 2-3 דקות.
5 מוסיפים לסיר כליטר מים רותחים ומערבבים.
6 כשהרוטב מבעבע מסדרים בעדינות את הקציצות בין הירקות. מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי של הקציצות והירקות.
7 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי. לחלופין, אפשר להעביר לתנור שחומם ל-120 מעלות לשעתיים.
* מומלץ להגיש עם אורז.
המתכון באדיבות הבלוג In My Kitchen של ארז ונטאלי גולקו.