צילום׃ אפרת ליכטנשטט, טעמים של בית, הוצאת כתר

קציצות עוף ממולאות בתמרים

הקציצות האלה הן מהמנות שהמציאה מרים - אמא של אבי לוי - תוך כדי עבודה במסעדת המוציא. לא פלא שהן הפכו ללהיט

אבי לוי | טעמים של בית, הוצאת כתר | פורסם 02/07/25 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לקציצות:

1 ק"ג חזה עוף טחון

חצי כוס שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים היטב

4 שיני שום כתושות

2 כפיות פלפל שחור גרוס

כפית כמון

כפית קארי

כפית כורכום

2 כפות מלח גס

כוס כוסברה קצוצה

ביצה

למילוי:

תמרים ללא חרצנים (עדיף טריים ולא יבשים)

לטיגון:

כוס שמן קנולה

לרוטב:

חצי כוס שמן זית

6 שיני שום שלמות

2 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות ברוחב חצי ס"מ

כוס כוסברה קצוצה

2 פלפל ירוק חריף קצוץ

כפית פלפל גרוס

כפית כמון

2 כפיות כורכום

חצי כפית קארי

2 כפות מלח גס

3 כוסות ציר עוף או 2 כפות אבקת מרק ו-3 כוסות מים חמים (במקרה כזה יש להפחית את כמות המלח ברוטב לכף אחת)

אופן ההכנה:

1 לקציצות: מניחים חזה עוף טחון בקערה גדולה.

2 מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש, תבלינים וכוסברה ומערבבים לתערובת אחידה.

3 מעבירים את התערובת המתובלת לקערה עם חזה העוף הטחון, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים היטב.

4 לוקחים ביד כמות לקציצה אחת ופותחים את התערובת ממש כמו שממלאים קובה, מכניסים את התמר פנימה וסוגרים עליו. מתקבלת קציצה די גדולה, אשר בתוכה נמצא תמר.

5 מחממים במחבת שמן לטיגון הקציצות ומטגנים עד להזהבה.

6 לרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את שיני השום השלמות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם מבריקים תוך כדי ערבוב. מוסיפים כוסברה קצוצה ואת התבלינים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים עוד 30 דקות על להבה נמוכה.

** אפשר להוסיף לרוטב אפונה.