צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

דפי אורז עם עוף וירקות

יפה, עשירה, מלאה במיליון ירקות ונוטפת סטייל ומטבל חמאת בוטנים וצ'ילי מהמם שמלווה אותה. או בקיצור: הנה מנה שנשמח לאמץ - דפי אורז עדינים מלאים בעוף ובכל טוב. רק חותכים, מגלגלים ואוכלים

ענת לבל | עוף טוב | פורסם 31/08/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2-3 נתחי חזה עוף פרוס (כמו לשניצל)

מעט שמן

2-3 גזרים

2 סלקים

2 תפוחי עץ גרנד סמית

דפי אורז 

4 בצלים ירוקים, קצוצים

כוס עלי נענע (העלים בלבד)

למשרה:

2 כפות סויה

2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

למטבל חמאת בוטנים:

2 כפות גדושות של חמאת בוטנים

1 שן שום, כתושה

1-2 כף סויה

2 כפות מיץ לימון

1 כף סילאן

כפית או יותר של שבבי צ׳ילי מיובש

מים רותחים (לפי הצורך)

אופן ההכנה:

1 מערבבים 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק וסויה ומשרים את חזה העוף ל-20 דקות. 

2 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה וצולים את פרוסות חזה העוף משני הצדדים, עד שמלבינות, מוכנות לאכילה ועסיסיות. מצננים וחותכים לרצועות דקות.

3 חותכים את הגזר, תפוח העץ והסלק לג׳וליאנים או לגפרורים דקים. מניחים בצד.

4 ממלאים קערה במים ושמים דף אורז למספר שניות. מוציאים מהמים, מניחים על משטח עבודה ובטפיחות קלות של מגבת מטבח נקייה מסירים שאריות מים.

5 על השליש התחתון של דף האורז מסדרים את רצועות הירקות, הבצל הירוק, הנענע ואת רצועות העוף. סוגרים את קצוות דף האורז כלפי פנימה ומגלגלים. ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.

6 במעבד מזון מערבבים את כל חומרי המטבל (למעט שבבי הצ׳ילי המיובשים) ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך, למרקם חלק. מוסיפים שבבי צ׳ילי לפי הטעם.

* מגישים את דפי האורז לצד מטבל חמאת הבוטנים ורוטב צ׳ילי מתוק.

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף בסילאן ופלפל שחור

> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?

>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"