דפי אורז עם עוף וירקות
יפה, עשירה, מלאה במיליון ירקות ונוטפת סטייל ומטבל חמאת בוטנים וצ'ילי מהמם שמלווה אותה. או בקיצור: הנה מנה שנשמח לאמץ - דפי אורז עדינים מלאים בעוף ובכל טוב. רק חותכים, מגלגלים ואוכלים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2-3 נתחי חזה עוף פרוס (כמו לשניצל)
מעט שמן
2-3 גזרים
2 סלקים
2 תפוחי עץ גרנד סמית
דפי אורז
4 בצלים ירוקים, קצוצים
כוס עלי נענע (העלים בלבד)
למשרה:
2 כפות סויה
2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
למטבל חמאת בוטנים:
2 כפות גדושות של חמאת בוטנים
1 שן שום, כתושה
1-2 כף סויה
2 כפות מיץ לימון
1 כף סילאן
כפית או יותר של שבבי צ׳ילי מיובש
מים רותחים (לפי הצורך)
אופן ההכנה:
1 מערבבים 2 כפות רוטב צ׳ילי מתוק וסויה ומשרים את חזה העוף ל-20 דקות.
2 מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה וצולים את פרוסות חזה העוף משני הצדדים, עד שמלבינות, מוכנות לאכילה ועסיסיות. מצננים וחותכים לרצועות דקות.
3 חותכים את הגזר, תפוח העץ והסלק לג׳וליאנים או לגפרורים דקים. מניחים בצד.
4 ממלאים קערה במים ושמים דף אורז למספר שניות. מוציאים מהמים, מניחים על משטח עבודה ובטפיחות קלות של מגבת מטבח נקייה מסירים שאריות מים.
5 על השליש התחתון של דף האורז מסדרים את רצועות הירקות, הבצל הירוק, הנענע ואת רצועות העוף. סוגרים את קצוות דף האורז כלפי פנימה ומגלגלים. ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.
6 במעבד מזון מערבבים את כל חומרי המטבל (למעט שבבי הצ׳ילי המיובשים) ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך, למרקם חלק. מוסיפים שבבי צ׳ילי לפי הטעם.
* מגישים את דפי האורז לצד מטבל חמאת הבוטנים ורוטב צ׳ילי מתוק.
>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף בסילאן ופלפל שחור
> על מה אתם חייבים להסתכל בסופר כשאתם קונים עוף?
>> למידע ומתכונים נוספים בואו אל עמוד הפייסבוק של "אמא אין כמוך"