צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

ארוז קון פויו בסיר אחד

בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: תבשיל של אורז ועוף שמתבשל בסיר אחד שיש בו כל כך הרבה, שהוא הולך להאכיל אותנו במשך כמה ימים טובים. רק להכין סלט קטן בצד ולהגיש

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 26/08/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 413 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

5 כפות שמן זית

8 חלקי עוף

בצל קטן

4 שיני שום

פלפל אדום חריף

חצי כפית כמון

חצי כפית כורכום

חצי כפית אבקת קארי

1 כפית פפריקה אדומה

חצי כוס עגבניות מרוסקות

מלח

פלפל שחור גרוס דק

חצי כוס בירה לבנה

2 כוסות אורז לבן (בסמטי, יסמין או עגול)

2 ורבע כוסות ציר עוף

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

מתכונים לראש השנה

2 מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד שהם משחימים, כ-7-10 דקות. מוציאים ושומרים בצד.

3 קוצצים דק את הבצל ומוסיפים לאותו הסיר. מטגנים אותו בשמן שנותר עד לריכוף, כ-8 דקות.

4 כותשים את השום, קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר, יחד עם התבלינים והעגבניות.

5 מחזירים לסיר את חלקי העוף, מוסיפים בירה וציר ומביאים לרתיחה.

6 מפזרים את האורז בין חלקי העוף, מכסים ומעבירים לתנור ל-40 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים והאורז והעוף מוכנים.

7 מכבים את האש, ממתינים שיתקרר מעט ומגישים חם לצד סלט.

* רוצים להכין את המנה בגרסה בריאה יותר? המירו את האורז באורז מלא (רצוי עגול, אבל גם ארוך יעבוד), והגדילו מעט את כמות הנוזלים.