חזה עוף בציפוי קורנפלקס, חרדל ודבש
הנה דרך לשלב את אהבתם הגדולה של ילדים לשניצל עם ניצול שאריות נהדר של דגני הבוקר שנזנחו. מתכון אפוי ומוצלח במאמץ ילדותי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
מרכיבים:
2 נתחי חזות עוף (300 גרם כל אחד)
4 כפות גדושות חרדל חלק
5 כפות שמן תירס או חמניות
גרידת לימון מ-1 לימון
3 כפות מיץ לימון (מאותו לימון שהוצאתם ממנו את הגרידה)
2 כפות דבש
4 שיני שום כתוש
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 1כוסות קורנפלקס
1/2 כוס פנקו או פירורי לחם רגילים
שבבי צ'ילי גרוס לפי הטעם (לא חובה)
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 בעזרת סכין חדה חוצים כל נתח חזה עוף לרוחב לשניים – חותכים כך שכל נתחי חזה העוף יהיו באותו עובי (ניתן לבקש מהקצב). שימו לב: לא משטחים לשניצל.
2 במעבד מזון טוחנים את הקורנפלקס ופירורי הלחם לתערובת פירורית. מעבירים לצלחת שטוחה ומערבבים.
3 בקערית מערבבים את החרדל, השמן, גרידת ומיץ הלימון, פתיתי הצ'ילי, הדבש, הפטרוזיליה והשום לבלילה אחידה. מושחים את חזות העוף היטב מכל הכיוונים. ממליחים בעדינות.
4 מחממים תנור ל-200 מעלות. מצפים מכל הכיוונים בתערובת הקורנפלקס ומהדקים היטב. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים במשך כ-10-15 דקות, עד שהציפוי מזהיב מעט וחזה העוף מתבשל לחלוטין. פורסים ומגישים.