צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים
מתכון למנה בשרית קלה להכנה ועשירה בטעמים. פרגית ברוטב מתקתק של סילאן, משמשים ושקדים
אמיר מרקוביץ | מסעדת איטלקיה בתחנה
| פורסם 15/03/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 פרגיות במשקל 200 גרם כל אחת
למרינדה:
רבע כוס שמן זית
פפריקה מתוקה
4 כפות סילאן
כף תימין
שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 כפות אגוזי מלך קלופים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים
4 כפות פיסטוקים קלופים וקלויים
4 כפות משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות
2 כפות סילאן
2 ענפי תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומניחים בפנים את הפרגיות. משרים לשעתיים במקרר.
2 מוציאים את הפרגיות וצולים על הגריל או במחבת משני הצדדים.
3 שופכים לתוך מחבת את שמן הזית וקולים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים.
4 מוסיפים את המשמשים, הסילאן והתימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים מעט את הרוטב, מוזגים מעל הפרגית ומגישים.
הצלחתם? ספרו לנו איך יצא!