שוקי עוף בציפוי פריך
זה קראנצ'י, זה משביע וזה כיפי, והכי מגניב - זה לגמרי לגמרי בריא. שוקיים בלי עור עם ציפוי פציח, מזין וטעים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
4 שוקי עוף, בלי עור
למרינדה:
כף ריבת משמש
שן שום כתושה
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
כף שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס
לציפוי (לשתיים מהשוקיים בלבד):
כוס קוואקר
חצי כוס מים
חצי כפית פפריקה מתוקה
קורט אבקת שום
קורט פלפל שחור
קורט מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה, מעסים את העוף טוב טוב ומניחים לו לשרות בתוכה כשעה בטמפרטורת החדר.
2 מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי בסיר על להבה נמוכה, עד לאיחוד כל החומרים. מסירים מהאש ומצננים.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את כפות הידיים ומצפים שתיים מהשוקיים בציפוי הקוואקר.
4 מוציאים את שתי השוקיים הנותרות מהכלי עם המרינדה, מוסיפים למרינדה 3/4 כוס קוואקר ומערבבים היטב.
5 מצפים את שתי השוקיים הנותרות (לוחצים את הקוואקר כדי להצמיד אותו).
6 מעבירים את כל השוקיים לתבנית מכוסה נייר אפייה ואופים 35 דקות.
בקרו בבלוג של טל - מה יש לאכול
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!