צילום׃ יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

יונית צוקרמן מבשלת לשבת: קציצות עוף וירקות ממכרות

לו יכולתם לבחור אצל מי לאכול ארוחת שישי, במי הייתם בוחרים? התשובה שלנו היא חד משמעית: ביונית צוקרמן, שרק מהצצה בבלוג שלה, "מלכת המטבח", אפשר להישאר רעבים לשבועיים. אז נחשו מה? הבאנו לכם אותה עד כאן

יונית סולטן צוקרמן | mako אוכל | פורסם 16/08/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 341 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בכל יום שישי אמא שלי הייתה צריכה להמציא את עצמה מחדש; בכל זאת, חמישה ילדים פלוס אבא מרוקאי שמבין באוכל זה בהחלט אתגר. אני זוכרת את שיחות הטלפון שלה עם החברות, שהייתי מצותתת להן כילדה - כמובן בלי שהיא תרגיש, כי אם היא הייתה רואה אותי או יודעת שאני שם היא הייתה אוטומטית עוברת לצרפתית.

 

מה שאני זוכרת מאותן שיחות (והיום, כבשלנית, מרגישה על בשרי) זה את התסכול מהצורך למצוא ולהמציא לקראת כל שבת מאכלים חדשים. כי להכין בכל שבת אותו הדבר זה לא משהו שיכול לקרות בבית מרוקאי, בטח ובטח שלא אצל אמא שלי ואצל סבתא סולטנה (זו ההזדמנות לספר שבבית הפולני של בעלי אכלו בכל שבת אותו הדבר, אבל אולי זה משהו שעדיף לא להיכנס אליו).

 

אז איך מחדשים בכל שבוע מחדש, לאורך כל כך הרבה שנים? התשובה היא מחליפים ציפוי, עושים מיקס בין תוספות ומגוונים איפה שאפשר, ואז אומנם נשארים בכל שישי עם אותו סגנון אוכל, אבל המנות עצמן מגיעות בכל פעם בכובע אחר. ממש כמו קציצות העוף הממכרות האלה, שהכנתי לכם היום. רק בבקשה, תבטיחו לי שלמרות שהן הולכות לצאת לכם מושלמות, עדיין תמשיכו לגוון.

 

יאללה, מתחילים?

מרכיבים :

לקציצות:

חצי קילו עוף טחון

תפוח אדמה גדול, מגורד ואז קצוץ (כדי שיתקבלו שבבים קטנים)

קישוא, מגורד וקצוץ

בצל גדול, קצוץ דק דק

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

3 שיני שום, מגורדות וקצוצות

3 כפות פירורי לחם

כף שמן

שלושת רבעי כף תבלין לקציצות, בהרט או ראס אל חנות

שליש כפית כורכום

כפית פפריקה אדומה

ביצה

כפית אבקת אפייה (זאת לא טעות. לא חובה אבל רצוי)

לטיגון:

סולת (אפשר להחליף בקמח או בקורנפלור, לגרסה נטולת גלוטן)

שמן

לסיר:

חבילת לבבות ארטישוק

3 בצלים, פרוסים

כף סוכר

3-4 כפות שמן, לטיגון הבצל

פלפל אדום, חתוך לרצועות

2 סלסילות פטריות

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

שלושת רבעי כפית כורכום

כף גדושה אבקת מרק בצל

פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

לאורז:

קישוא

תפוח אדמה

בצל

גזר

2-3 כפות שמן

2 כוסות אורז פרסי

חצי צרור פטרוזיליה

חצי כף מלח

כפית סוכר

כפית אבקת מרק עוף

שליש כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

קציצות עוף וירקות ממכרות ואורז אליפות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
סלט קטן, והארוחה סגורה|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1 לפני הכל, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומבשלים חצי שעה במים עם כפית מלח. בזמן שהם מתבשלים מתקדמים עם הקציצות.

מתכונים לראש השנה

2 מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (לחלופין, אפשר להכניס את כל המרכיבים למעט העוף למעבד מזון, ואז לערבב עם העוף). לכל התוהים, אבקת האפייה תעניק לנו קציצות תפוחות, יפות ואווריריות.

3 מחממים שמן לא עמוק במחבת (השמן צריך להגיע עד רבע גובה המחבת) ומכינים צלחת עם סולת.

4 מכדררים מהעיסה קציצות לא גדולות מדי (הן עוד יתפחו בטיגון).

5 טובלים כל קציצה בסולת ומטגנים משני הצדדים. מתחילים על להבה גבוהה, עד הזהבה, ואז מנמיכים – ככה הקציצות יהיו מבושלות טוב גם מבפנים. מוציאים לקערה עם נייר סופג.

לבלוג של יונית צוקרמן

6 מטגנים את פרוסות הבצל בשמן. אחרי כדקה מוסיפים סוכר, שיקרמל את הבצלים, ומערבבים. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפלפל האדום והפטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מצטמקות.

7 מוסיפים את הארטישוק, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים.

8 מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ואבקת מרק בצל, ומערבבים היטב.

9 מסדרים את הקציצות בין הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

10 מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז.

אורז אליפות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
שימו לב לשיטת ההכנה של האורז|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לאורז:

1 קוצצים את כל הירקות הכי דק שאפשר (הכי נוח במעבד מזון).

2 מטגנים את הירקות בסיר כדקה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים וסוגרים את הסיר ל-7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מדי פעם - אחרת הירקות יישרפו, למרות המים הרותחים.

3 מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומכסים מיד את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן, כ-6 דקות (מבלי לפתוח את הסיר באמצע).

4 מכבים את הלהבה ומניחים לאורז להמשיך להתבשל מעצמו כ-20 דקות נוספות.