צילום׃ אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

אורז מלא מוקפץ עם עוף

אורז, חזה עוף, סויה וסילאן - אלה ארבעת היסודות של המנה המעולה הזאת, שהיא גם טעימה בטירוף, גם מזינה וגם משביעה לשעות ארוכות

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט | פורסם 01/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

עוף ואורז אפשר להקפיץ עם כל סוגי הירקות. זה יכול להיות בצל, גזר ופלפלים, זה יכול להיות עם עלי תרד, או עם קישואים - ממש כל דבר שיש! אספרגוס ופטריות נותנים טעם מעניין יחד. פטריות שיטאקה נחשבות ל"פטריות כוח" בעלות סגולות בריאותיות כמורידות כולסטרול, מגבירות חיסוניות ואנטי סרטניות. אפשר לקנות אותן יבשות או טריות. במתכון זה נעשה שימוש בפטריות הטריות.

מרכיבים :

1 כוס אורז מלא, עדיף בסמטי או ארוך

300 גרם חזה עוף

צרור אספרגוס (250 גרם) ללא הגבעול (השליש התחתון)

4 כפות רוטב סויה אמיתי או ללא גלוטן

2 כפות סילאן (ללא סוכר)

2 בצלים, פרוסים לרצועות

6 פטריות שיטאקה, פרוסות

2 שיני שום, כתושות

למשרה:

4 כפות רוטב סויה אמיתי או ללא גלוטן

2-3 כפות סילאן

1 שן שום, כתושה

אופן ההכנה:

1 מכינים אורז: שוטפים במסננת דקה 1 כוס אורז מלא, מנערים ומסננים היטב. מעבירים לסיר וקולים את האורז עד שהוא מתייבש ועולה ממנו ריח "אגוזי". מוסיפים שתיים ורבע כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-45 דקות או עד שנגמרים המים.

2 בקערה בינונית מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את העוף בתערובת למשך 30 דקות לפחות ועד יום שלם. צורבים את הנתח במחבת גריל כ-5 דקות מכל צד (או יותר, תלוי בעובי הנתח), עד שהוא מוכן. פורסים לרצועות.

3 בסיר מלא במים רותחים מומלחים חולטים את האספרגוס במשך 2 דקות ומעבירים לקערה עם מי מלח לצינון. חותכים למקטעים של 3-4 ס"מ.

4 בקערית קטנה מערבבים יחד את הסויה והסילאן.

5 מטגנים בווק את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את האספרגוס החלוט, נתחי העוף, השום, הסויה והסילאן ומטגנים 2 דקות נוספות.

6 מוסיפים את האורז לווק ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות עד לאיחוד הטעמים ועד שכל המנה חמה.

 * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו שקשוקה ירוקה מופלאה