צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אורז מוקפץ עם עוף ופטריות

תסתכלו על המנה הזאת - הייתם מאמינים שלקח רק חצי שעה להכין אותה? לגזור ולהוסיף לפנתיאון

רות אוליבר | mako אוכל | פורסם 15/07/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 368 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (6 מנות):

לאורז:

כוס וחצי אורז בסמטי או יסמין

1/4 כוס שמן

3 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

לתערובת העוף והפטריות:

3 כפות שמן

1 בצל, חצוי ופרוס דק

1 חזה עוף, חתוך לרצועות

6 פטריות שיטאקה קצוצות

3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים

1/2 חבילה נבטים

פלפל אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנות

3 כפות רוטב סויה

3 כפות חומץ בלסמי

1 כף סילאן

מעט שומשום קלוי

פלפל שחור

זרעי כוסברה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז ומניחים לייבוש במסננת.

2 מחממים שמן בסיר, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-3 דקות, עד שכל הגרגירים מצופים שמן. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. כשהמים מגיעים שוב לרתיחה מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות בדיוק. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ו"פותחים" את האורז במזלג.

3 במקביל מטגנים את הבצל בשמן כ-5 דקות. מוסיפים את רצועות העוף, הפטריות והפלפל החריף ומטגנים תוך ערבוב עוד כ-8 דקות.

4 מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים ומקפיצים 2-3 דקות.

5 מוסיפים רוטב סויה, חומץ, סילאן, שומשום, מלח ופלפל וזרעי כוסברה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים בעדינות. מגישים עם פרוסות עגבנייה.

>> בשבוע שעבר הכנו תבשיל של פרגיות עם קינואה ואטריות

>> עוד ארוחות בשעה