צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל
צלי עוף ביין
אם פעם נהגנו לחשוב שצלי בקר הוא חגיגי יותר מצלי עוף - באה המנה הזו וגירשה את הסטיגמה הזו לתמיד. תסתכלו כמה שהיא חגיגית ויפה, עם היין והפירות היבשים - ואנחנו יכולים לעדכן אתכם שהיא גם טעימה בהתאם
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 04/09/18
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים ו-2 שוקי עוף
חצי כוס קמח לבן
5 כפות שמן זית
3 בצלים, פרוסים דק
200 גרם שזיפים מגולענים (אפשר להמיר בשקית של 200 גרם ערמונים קלופים וחצי כוס חמוציות)
1 כף רסק עגבניות
כפית מלח
כפית פלפל שחור
1 כף שום גבישי
רבע כפית קינמון
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 כוס מים
2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מכניסים את העוף והקמח לשקית ומנערים לציפוי של העוף. מוציאים ומנערים את עודפי הקמח.
3 מחממים את השמן בסיר נמוך ורחב שיכול להיכנס לתנור, ומטגנים את העוף מכל צדדיו. מוציאים.
4 לאותו סיר מכניסים את הבצל, ומטגנים 2 דקות.
5 מוסיפים את השזיפים, רסק העגבניות, התבלינים, המים והיין, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות ומורידים מהאש.
6 מעבירים את הסיר לתנור (ללא כיסוי) וצולים 40-35 דקות.
7 מגישים עם אורז לבן.