צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

עוף בתנור עם צ'ילי קון קרנה

הנה מנה שתעשה רושם על האורחים שלכם בלי יותר מדי עבודה. כל מה שצריך זה קצת אומץ, תנור מחומם היטב וכוס בירה ביד

עידו קרוננברג | מאסטר שף | פורסם 23/01/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 501 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כפות שמן תירס
1 בצל ירוק קצוץ
1 פלפל אדום חריף
1 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום קצוץ
200 גרם אווז מעושן קצוץ
1/2 בקבוק בירה
1/2 שפופרת משחת עגבניות
1 קופסת שימורים של שעועית שחורה
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת
מלח

לעוף:

עוף שלם
3 פלפל צ'ילי יבש וגרוס
מיץ מ-2 לימונים
כף שטוחה של מלח
1/2כפית טימין

לקישוט:

מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, הפלפלים, השום והאווז ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את השעועית השחורה והלבנה ומערבבים, מוסיפים את הבירה ואת משחת העגבניות, ממליחים ומצמצמים. לסיום מקשטים בכוסברה.

2 העוף: בקערה שטוחה מכינים את המשרה. פותחים את העוף בצורת פרפר ומשרים במשך 1/2 שעה לפחות. מוציאים ומסדרים בתבנית. מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את העוף למשך 10 דקות עד להשחמה. מורידים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור עוד 45 דקות. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים