תמונת AVI׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

עוף באורז ויוגורט עיזים

מאז שגילינו שאפשר ורצוי לבשל יוגורט חיינו השתנו, ולטובה. כאן במתכון עם עוף שמבושל טוב טוב בציר מצוין עם שמן קוקוס ויוגורט, רוטב של יוגורט מבושל בצד ואורז טעים באמצע. לא צריך אורחים, אנחנו נסתדר

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 21/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 0.9 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות אורז לבן ארוך

4 כוסות יוגורט עיזים 3%

כפית זרעי כמון

לעוף:

6 נתחי פרגית (ירכיים בלי עצם)

2+3 שיני שום כתושות

2 כפות שמן

פלפל שחור

מקל קינמון

2 גרגרי פלפל אנגלי

2 תרמילי הל

2 עלי דפנה

שמן קוקוס

5 כפות שמן זית

3 כוסות ציר עוף

2 כוסות ציר בקר

כף יוגורט

כף שמן

חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, מגורר

צנוברים ושקדים לקישוט

אופן ההכנה:

1 משרים את האורז במים קרים 20 דקות. מסננים היטב.

2 מטגנים את השום כדקה, בסיר רחב ושטוח. מוציאים מהמחבת. מוסיפים למחבת את נתחי הפרגית ומטגנים 2 דקות מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את התבלינים ומחזירים פנימה את השום המטוגן. מוסיפים את ציר הבקר והעוף ומביאים לרתיחה.

3 מבשלים 30 דקות מעל להבה בינונית. מוסיפים לציר כף של שמן קוקוס ושתי כפות של יוגורט עיזים לא מבושל. נותנים לזה להמשיך לרתוח ולפרגית להתבשל עוד 20 דקות.

4 מסננים שתי כוסות של הציר ומבשלים אתו את האורז: שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים את הציר ועוד כוס מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות או עד שהאורז התרכך לחלוטין.

5 מתחילים עם הבישול של היוגורט: מוסיפים ליוגורט כוס מהציר וכפית או מעט פחות מזרעי הכמון. מביאים לסף רתיחה ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

6 כאשר רואים שהבשר רך, מסננים מהציר ומפרקים אותו לצורות של שערות עבות. ומטגנים עוד פעם עם קצת שמן זית, 2 שיני שום כתושות וכפית של ג'ינג'ר כתוש.

7 שמים את את האורז במרכז הצלחת, מעליו הר של עוף טעים ושופכים מסביב יוגורט. מקשטים בצנוברים ושקדים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.