צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאייה ספרדית

מתכון לאורז ברוטב פיקנטי ועשיר בתוספת עוף. מנה מחבקת ומנחמת

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 11/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.8 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפאייה:

שלוש כפות שמן זית

חלקי עוף שלם לפי הטעם (אני משתמשת בחזה עוף חתוך, כנפיים ושוקיים)

בצל סגול גדול חתוך גס

גמבה גדולה, חתוכה לקוביות

3 שיני שום קצוצות

אפשרי: 4 נקניקיות צ'וריסו (אפשר גם אחרות, זו הכי מתובלת)

פלפל צ'ילי

כמה חוטי זעפרן

4 עגבניות בשלות קצוצות

ציר עוף/מרק עוף (אפשר גם לקצר את הדרך עם מרק מאבקה אורגנית)

מלח ופלפל שחור גרוס

כוס גדולה אורז ספרדי או אורז עגול

חצי כוס אפונה, טרייה או מופשרת

אפשרי: 150 גרם שרימפס גדולים, ערופי ראש (לא מקולפים)

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה (אני משתמשת בסוטאז').

2 מטגנים את חלקי העוף עד שהם מזהיבים. מוציאים ומעבירים לצלחת נפרדת.

3 מכניסים למחברת את הבצל, הגמבה, השום והצ'וריסו. מתבלים בפלפל חריף (אני מעדיפה פלפל צ'ילי) ובחוטי זעפרן ומבשלים כמה דקות.

4 מוסיפים את העגבניות ומחזירים את העוף למחבת. שופכים ציר עוף עד שהכל מכוסה, ממליחים ומפלפלים. מכסים ומניחים להתבשל 10 דקות על אש בינונית.

5 מוציאים (שוב) את העוף. מפזרים את האורז במחבת ומערבבים. נותנים לו להתבשל 10 דקות, ומחזירים את העוף.

6 מוסיפים אפונה (מי שאוהב ואוכל שרימפס, זה הזמן להכניס גם אותם). מערבבים ומשטחים במחבת.

7 מבשלים כרבע שעה על אש בינונית, עד שהאורז מוכן (והשרימפס ורודים).

8 מכבים את האש, מסירים את המכסה ומניחים מגבת ל-5 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!