קציצות ברוטב עגבניות לימים בלי צהרון
קרן ארגמן, האישה שתצליח ללמד כל אחד להכין אוכל ביתי מעולה, פינקה אותנו במתכון של קציצות מנצחות להורים עסוקים ולילדים בררנים, מתוך החוברת "הצילו! אין צהרון". ככה מתחילים את יולי על קרקע בטוחה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
שנים של סדנאות בישול להורים עסוקים ולילדים בררנים לימדו אותי שהסוד לקציצות מנצחות הוא המרקם. ילדים רבים יעדיפו קציצות יבשות (מטוגנות או אפויות) ולא מבושלות ברוטב, בעלות מרקם חלק ואחיד.
במתכון שלפניכם שני סודות מקלילים:
1. איך להכין בלי מאמץ גם קציצות יבשות וגם קציצות ברוטב.
2. איך לתבל בבצל-שום-עשבי-תיבול גם כשהילדים מעדיפים מרקם חלק.
מרכיבים :
המרכיבים (כ-35 קציצות קטנות):
חצי ק"ג עוף טחון טרי
1 בצל לבן, קלוף
1 שן שום
עלים מחצי צרור כוסברה או פטרוזיליה
6 כפות פירורי לחם
2 גזרים, קלופים
1 ביצה
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית כורכום (לא לוותר, הרבע כפית הזו משמעותית)
לרוטב העגבניות הכי קל בעולם:
צנצנת מחית עגבניות חלקה-חלקה, לא מתובלת
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טחור
אם רוצים - חצי שקית אפונה עדינה מוקפאת
אופן ההכנה:
1 מכניסים למעבד מזון או למיני-סלייסר את הבצל, השום ועשבי התיבול ביחד עם פירורי הלחם. הפירורים סופחים את הלחות שבירק, וכשנקצוץ אותם ביחד ייווצרו "נמשים" ירוקים, שעוברים חלק בגרון הקטן.
2 מגררים את הגזרים על הצד הדק ביותר של פומפייה (לא, אי אפשר להוסיף אותם למיני-סלייסר, כי נקבל חצץ במקום חוטים רכים שמתמוססים בקלות). אם יש לכם מעבד מזון תחסכו זמן יקר, כי תוכלו לעשות בו הכל: קודם סכין קיצוץ, אחר כך דיסקית פומפייה. קל.
3 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות.
4 מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה וממלאים קערה בחצי כוס שמן.
5 משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל פלאפל (חשוב להקפיד על הצורה המושלמת שלהם).
6 מסדרים את הכדורים על התבנית זה לצד זה, ומדי פעם חוזרים ומשמנים את הידיים. את הקציצות שלא רוצים לבשל ברוטב כדאי למעוך קצת.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו ומכניסים את הקציצות. את אלו שייכנסו לרוטב מוציאים כבר אחרי 12 דקות, את אלה שרוצים להשאיר יבשות משאירים סך הכל 20-25 דקות.
8 הרוטב: מוזגים את צנצנת הרוטב לסיר רחב ומוסיפים מים בכמות של בערך שליש צנצנת (ממלאים, מנערים ומוסיפים לסיר. על הדרך תצילו את כל שאריות הרוטב שדבקו בדפנות). מתבלים ומערבבים. אם רוצים, מוסיפים אפונה.
9 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
10 מוסיפים את הקציצות האפויות ומערבבים בעדינות, רק כדי שכולן יכוסו ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים בבעבוע עדין על להבה בינונית במשך רבע שעה.
* הכי טעים להגיש על אורז לבן או פתיתים.
אחסון:
במקרר עד 4 ימים.
במקפיא עד חודשיים.
* בקבוצת הפייסבוק שלי קרן מקלילה את המטבח אני מציעה טיפים ומתכונים פשוטים אבל לא פושטים
* מתכונים דומים לזה, כולם מפורטים לרמה המבטיחה הצלחה, תוכלו לרכוש בחוברת הצילו, אין צהרון!