צילום׃ אסף רונן, mako אוכל
טורטייה חזה עוף עם ג'ינג'ר ועשבים
יש ימים שכל מה שמתחשק לנו זה לקחת את הדבר הראשון שנופל לנו ליד ולגלגל בתוך טורטייה. בדיוק בשביל ימים כאלה צריך מתכונים כמו זה: חזה עוף עם ג'ינג'ר ועשבים שהופך סתם טורטייה לארוחה טעימה, מזינה וקלילה
שי ברנדס | mako אוכל
| פורסם 28/12/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
100 גרם חזה עוף
1/2 כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור
כף סויה
כפית דבש או סילאן
מלפפון
לחי של פלפל אדום
סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף
סנטימטר פלפל צ'ילי אדום טרי
טורטייה מקמח מלא
2 כפות עלי נענע שלמים
2 כפות עלי כוסברה שלמים (אם אין - פטרוזיליה)
ענף בצל ירוק, חתוך גס
אופן ההכנה:
1 משמנים קלות את חזה העוף, ממליחים ומפלפלים. צורבים במחבת חמה 2 דקות מכל צד. מצננים מעט וחותכים לרצועות דקות. מערבבים עם הסויה והדבש או הסילאן ושומרים בצד.
2 חותכים את המלפפון לאורכו לרצועות דקיקות, נפטרים ממרכז המלפפון המימי.
3 חותכים את הפלפל האדום ואת הג'ינג'ר לגפרורים דקים ואת הצ'ילי לטבעות דקות.
4 מניחים על כל טורטייה רצועות עוף, מעליהן עורמים את העשבים ואת גפרורי הירקות לאורכם. מקפלים את החלק התחתון לכיוון המרכז, סוגרים מצד אחד ומגלגלים לכיוון הצד השני. חותכים לטבעות.