צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל אורז ועוף בתיבול ערבי

ריחות של הל, ציפורן וקינמון תמיד פותחים לנו את התיאבון, וכששלושתם מופיעים במתכון אחד - זה כבר סימן טוב. עכשיו רק מוסיפים עוף, אורז, חמוציות, בצל מטוגן ואת העובדה שהאוכל על השולחן תוך פחות משעה. קנינו

מיכל אפשטיין | mako אוכל | פורסם 24/12/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 33 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן זית

בצל, פרוס דק

4 כרעיים

10 תרמילי הל

1/4 כפית ציפורן טחון

2 מקלות קינמון

מלח

פלפל שחור

כוס ושני שליש אורז בסמטי

כוס חמוציות

2 ורבע כוסות מים רותחים

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה מטגנים את הבצל הפרוס ב-2 כפות שמן זית על אש בינונית-נמוכה כ-10 דקות, עד שהבצל מתקרמל מעט.

2 בינתיים מערבבים בקערה את העוף עם התבלינים ושאר שמן הזית, מוסיפים מלח ופלפל ומניחים בצד.

3 מוציאים את הבצל המטוגן מהמחבת ומעבירים לקערה. משחימים במחבת החמה את העוף משני צדדיו.

4 כשהעוף שחום יפה מוסיפים את האורז, הבצל המטוגן, החמוציות ועוד מלח. מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה. 

 
>> בשבוע שעבר הכנו סלט קוסקוס ועגבניות
>> עדיין לא מאוחר להתחיל את אתגר האוכל הבריא שלנו