צילום׃ פאני דוד, mako אוכל
עוף עם זיתים של סבתא עליזה
כל מי שגדל בבית מרוקאי מכיר את המנה הזאת - שהיא כל כך פשוטה ובסיסית וכל כך כל כך טעימה. רוצים להתחיל שבוע בתחושה הכי ביתית שיש? זה הסיר בשבילכם
פאני דוד | mako אוכל
| פורסם 27/06/21
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
3 כרעיים של עוף, מפורקות
מעט שמן זית
3 בצלים, חתוכים לרצועות
פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (לא חובה)
15 עגבניות שרי או 3 עגבניות רגילות חתוכות לרבעים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
15-20 זיתים ללא חרצנים
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
1 צורבים את העוף קלות בשמן זית בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור. מוציאים לקערה.
2 מכניסים לסיר את הבצלים, הפלפל החריף, העגבניות והתבלינים ומטגנים להשחמה יפה.
3 מחזירים את חלקי העוף. מערבבים בקערה רסק עגבניות ומים ושופכים על העוף.
4 מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים.
5 מבשלים על אש קטנה כשעה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכניסים את הסיר ללא כיסוי לכחצי שעה, להשחמה.
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
בתיאבון!