צילום׃ אסף רונן
כבדים בסילאן ופירה
מתכון לארוחה טעימה ומזינה בפחות משעה. שילוב נהדר בין הכבדים לרוטב מתקתק
דנה אלמוסני | mako אוכל
| פורסם 28/05/12
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2-3 כפות שמן קנולה לטיגון הבצל
2-3 בצלים, חתוכים לרצועות
2-3 שיני שום קצוצות (לא חובה)
650-700 גר' כבד עוף טרי, נקי ושטוף
1/3 כוס סילאן
2-3 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
¼ כוס שמן קנולה או זית, לפירה
2-3 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
1 מרתיחים את תפוחי אדמה בסיר עם מים עד שהם מתרככים (כ-15-20 דקות).
2 במקביל מטגנים במחבת רחבה את הבצל 5-10 דקות, מוסיפים את השום והכבדים ומטגנים עד שהם זהובים ולא יותר מדי רכים.
3 מוסיפים את הסילאן, עלי הדפנה והתבלינים ומערבבים.
4 מסננים את תפוחי האדמה, מוסיפים שמן (אפשר ועדיף שמן זית), עירית, מלח ופלפל שחור ומועכים לפירה.
5 מניחים בצלחת הגשה את הפירה, ומעליו את הכבדים עם הבצל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!