עוף בשום בנוסח הודו-סין
חשבתם שעוף כבר לא יכול לרגש אתכם? אז חשבתם. מתכון פשוט בנוסח אסיאתי שבכמה שלבי הכנה עושה את העבודה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
העוף:
500 גרם חזה עוף
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
כף קמח
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
כף סויה
כפית חומץ אורז
שמן לטיגון
הפלפל:
10 שיני שום
4 כפות שמן קנולה
פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות
בצל אדום גדול חתוך לקוביות
4 כפות רוטב צ'ילי חריף
2 כפות סויה
כף חומץ אורז
2 כפות קטשופ
חצי כוס ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)
כף קורנפלור
4 כפיות מים
האורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)
כף שמן קנולה לטיגון
הכרישה:
1 כרישה (רק החלק הלבן) חתוכה לטבעות
5 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן לטיגון
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
כף ג'ינג'ר כתוש
2 כפות סויה
כף חומץ אורז
לקישוט: 2 כפות כוסברה קצוצה
כף שומשום קלוי
אופן ההכנה:
1 העוף: חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מטגנים עד להשחמה ושמים בצד.
2 הפלפל: כותשים את השום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והפלפל ומטגנים במשך 4 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הסויה, חומץ האורז והקטשופ תוך כדי ערבוב. מוסיפים את ציר העוף עד לבעבוע. מוסיפים את חזה העוף וממסים את הקורנפלור עם 4 כפיות מים. מוסיפים למחבת ומבשלים 5 דקות נוספות.
3 האורז: מטגנים את האורז ומוסיפים את ציר העוף. מבשלים ומניחים בצד כשמוכן.
4 הכרישה: מכניסים את הכרישה, הפטריות והשום לווק מחומם עם שמן, מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הג'ינג'ר, הסויה וחומץ האורז ומערבבים עד שהפטריות מוכנות. מוסיפים את האורז ומבשלים יחד 5 דקות.
5 מפזרים מעל הכל את השומשום הקלוי והכוסברה ומגישים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים