תמונת AVI׃ mako

עוף בשום בנוסח הודו-סין

חשבתם שעוף כבר לא יכול לרגש אתכם? אז חשבתם. מתכון פשוט בנוסח אסיאתי שבכמה שלבי הכנה עושה את העבודה

סרנדה דילבסקי | מאסטר שף | פורסם 06/01/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

העוף:

500 גרם חזה עוף
1 ביצה
2 כפות קורנפלור
כף קמח
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
כף סויה
כפית חומץ אורז
שמן לטיגון

הפלפל:

10 שיני שום
4 כפות שמן קנולה
פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות
בצל אדום גדול חתוך לקוביות
4 כפות רוטב צ'ילי חריף
2 כפות סויה
כף חומץ אורז
2 כפות קטשופ
חצי כוס ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)
כף קורנפלור
4 כפיות מים

האורז:

2 כוסות אורז
3 כוסות ציר מרק עוף (אפשר להשתמש באבקה או להחליף במים)
כף שמן קנולה לטיגון

הכרישה:

1 כרישה (רק החלק הלבן) חתוכה לטבעות
5 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
2 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן לטיגון
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
כף ג'ינג'ר כתוש
2 כפות סויה
כף חומץ אורז
לקישוט: 2 כפות כוסברה קצוצה
כף שומשום קלוי

אופן ההכנה:

1 העוף: חותכים חזה עוף לקוביות קטנות ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מטגנים עד להשחמה ושמים בצד.

 

2 הפלפל: כותשים את השום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והפלפל ומטגנים במשך 4 דקות. מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הסויה, חומץ האורז והקטשופ תוך כדי ערבוב. מוסיפים את ציר העוף עד לבעבוע. מוסיפים את חזה העוף וממסים את הקורנפלור עם 4 כפיות מים. מוסיפים למחבת ומבשלים 5 דקות נוספות.

 

3 האורז: מטגנים את האורז ומוסיפים את ציר העוף. מבשלים ומניחים בצד כשמוכן.

 

4 הכרישה: מכניסים את הכרישה, הפטריות והשום לווק מחומם עם שמן, מוסיפים את רוטב הצ'ילי החריף, הג'ינג'ר, הסויה וחומץ האורז ומערבבים עד שהפטריות מוכנות. מוסיפים את האורז ומבשלים יחד 5 דקות.

 

5 מפזרים מעל הכל את השומשום הקלוי והכוסברה ומגישים.

 

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים